Vloerisolatie

Vloerisolatie houdt net als dakisolatie, bodemisolatie en muurisolatie de kou buiten. Bij vloerisolatie is wordt ook een vocht buiten gehouden. Vocht in de woning kan een heleboel problemen opleveren. Vloerisolatie wordt meestal vanuit de kruipruimte van de woning aangelegd. Vloerisolatie wordt dus niet zovaak aangelegd in flatgebouwen. Vloerisolatie wordt voornamelijk aangelegd in woningen. Een vloerisolatie wordt meestal binnen een dag aangelegd om overlast te voorkomen. De kruipruimtes van de woning waar vloerisolatie wordt aangelegd moet wel minstens een halve meter zijn. Wanneer de kruipruimte minder diep is kunnen er andere manier van vloerisolatie plaatsvinden. Denk hierbij aan bodemisolatie. Bodemisolatie wil zeggen dat er geen isolatie wordt aangelegd onder de vloer maar op de bodem van de kruipruimte. De meeste vloerisolatie zijn gemaakt van polyurethaan. Wanneer er vloerisolatie polyurethaan wordt aangelegd kan de woning ongeveer 2 dagen een beetje stinken.

Vloerisolatie levert een aantal voordelen op in vergelijking met een ongeïsoleerde vloer. De grootste voordelen van een vloerisolatie zijn de verlaging van de energiekosten. Doormiddel van vloerisolatie wordt er een comfortabelere woonruimte gecreëerd. Vloerisolatie houdt het optrekkende vocht tegen wat uit de kruipruimte afkomstig is. Doordat de woning droger is kan de woning sneller opwarmen waardoor minder stookkosten worden gemaakt. Daarnaast blijft de woning langer op temperatuur om de vloerisolatie warmteverlies tegen houdt.

Wat is de investering met betrekking op vloerisolatie? De investering van een vloerisolatie wordt in de regel terugverdiend na 5 a 10 jaar. De energierekening daalt onmiddellijk nadat de vloerisolatie is aangelegd. De kostenbesparing van vloerisolatie zijn voornamelijk besparingen op de gasrekeningen. Gemiddeld bespaart een huishouden 5 tot 10 m3 gas per vierkante meter vloer wat geïsoleerd is. Daarnaast is vloerisolatie milieubewust en zal dan ook worden gestimuleerd door de overheid. Gas kost in Nederland ongeveer 70 eurocent per m3. Als er dus 6 m3 gas per vierkante meter wordt bespaart per jaar levert dit een enorme kostenbesparing op. Per vierkante meter vloer wordt er dus (6 x 0,70) €4,20 bespaard. De gemiddelde woonkamer is 50 vierkante meter. De kostenbesparing voor een woonkamer van 50 vierkante meter zijn dus (4,20 x 50) 210 euro. Op jaarbasis is dit een zeer hoge kostenbesparing.

Vrijblijvende offertes
3 Gratis offertes in 1 minuut
Betaal nooit te veel